Menu

120.000 Ft-ot kapsz az államtól, ha házasodsz

 • 120.000 Ft-ot kapsz az államtól, ha idén kötsz házasságot Kedveseddel. Kell ennél jobb hír az esküvőd mellé? :)

  A következő elnevezésekkel találkozhatsz:

  • Friss házasok adókedvezménye
  • Első házasok adókedvezménye
  • Röviden: 2015-től igényelhető a 120 000 Ft (akár utólag is). 2016-ban is igényelheted. Olvass tovább a részletekért.

  Biztosan szembesültél már azzal a ténnyel, hogy az esküvőd szervezése nem csak bonyolult és körülményes, hanem bizony anyagilag is megterhelő. Jó esetben persze nászajándékként visszakaphatod (kis szerencsével) a ceremóniára fordított összeget, de ettől még előre ki kell fizetned sok mindent.

  Ezért én most jó hírrel szolgálok. Ha esetleg eddig nem tudtad volna, akkor mindenképpen olvasd el, hogyan kaphatsz 120.000 Ft-ot az államtól, ha 2015. után volt / lesz az esküvőd. Ha ezt levonod a költségekből, akkor akár az is előfordulhat, hogy egy minőségi esküvői fotós “ingyen” dolgozik a szemedben, a Nagy Napodon :) (Tőlem itt kérhetsz ajánlatot, a referenciáimat pedig ezen a linken találod)

  thumbnail

  A 2014-es esküvő kiállításon készült kép a székesfehérvári Hotel Magyar Király szállodában. Fotó: Nagy Arnold, www.fksz.hu

  Hogyan kapod meg a 120.000 Ft-ot?

  A törvény értelmében (amit megszavaztak), ha 2015. január 1-től kötsz házasságot, akkor a házzasságod 1. napjától kezdve 24 hónapon keresztül adókedvezményben részesülsz. Ez az adókedvezmény 5.000 Ft havonta. Ha szólsz a munkáltatódnak, akkor már eleve levonhatja ezt az adóelőlegből, de akár utólag is visszaigényelheted az adóbevallásod során. Utóbbi esetén jövőre, amikor beadod bevallásodat (pl. elküldöd a nyilatkozatodat, hogy a NAV készítse azt el), jelzed, hogy jár neked ez az adókedvezmény és akkor egy összegben visszafizeti neked az adóhatóság. Az összeg arányosan kerül kiszámolásra a fent leírt havi díj alapján.

  Erre tehát 2 éven keresztül jogosult vagy mindaddig, amíg nem vállaltok gyereket (onnantól a családi adókedvezmény veszi át a szerepet), illetve van bejelentett munkaviszonyod, no meg addig, míg (‘neadjisten) el nem válsz.

  A hivatalos forrást megtalálod a NAV oldalán.

  Ha még nincsen fotósod és tetszenek a képeim, akkor vedd fel velem a kapcsolatot bátran! :)

  Oszd meg a cikket, hogy mások is tudjanak erről a kedvezményről